Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Жінка та війна: формули виживання

Жінка та війна: формули виживання

Газета «Новости медицины и фармации» 3(234) 2008

Вернуться к номеру

Здоров’я жінки та дитини —запорука здоров’я нації

Питання охорони здоров'я жінки та дитини є на сьогодні в Україні пріоритетним. Щороку в Україні народжується майже півмільйона дітей, здоров'я яких залежить як від стану здоров'я батьків — у першу чергу матері, так і від рівня медичного обслуговування, починаючи з перших днів життя дитини. Підвищення народжуваності, забезпечення умов для безпечного материнства, формування, збереження і відновлення репродуктивного здоров'я населення, зниження рівня захворюваності серед дітей — основні завдання державних програм «Репродуктивне здоров'я нації» і «Здорова дитина». Тому тематика спеціалізованої виставки «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини», як і раніше, залишається актуальною.

У рамках виставки відбудеться Всеукраїнський науковий форум, який об'єднає низку спеціалізованих конференцій. У перший день роботи виставки, 4 березня, відбудеться конференція «Гінекологія і репродуктивне здоров'я». А наступного дня на конференції «Акушерство» розглядатимуться питання здоров'я вагітної жінки та ще не народженої дитини. Конференція «Педіатрія» збере всіх зацікавлених 6 березня. На конференціях доповідатимуть провідні спеціалісти Медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України, приватних спеціалізованих клінік та ін. Участь у форумі надасть лікарям можливість підвищити свій професійний рівень та отримати відповідний сертифікат.

У програмі конференції «Мамологія і онкогінекологія», яка відбудеться 5 березня, свої доповіді представлять відомі фахівці даної медичної галузі: І.І. Смоланка — головний спеціаліст МОЗ України з онкохірургії; Л.І. Воробйова — головний спеціаліст МОЗ України з онкогінекології; А.І. Бабік — керівник мамологічного відділення міжнародної клініки ISIDA; В.О. Цепколенко — генеральний директор Українського інституту пластичної хірургії і косметології «Віртус».

Беззаперечно, корисною та важливою для керівників медичних закладів стане конференція «Менеджмент в охороні здоров'я», де серед іншого велику увагу буде приділено питанню впровадження інформаційних технологій у медицині. Так, на конференції доповідатиме О.Ю. Майоров, головний фахівець з інформатизації охорони здоров'я МОЗ України; представники Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем НАН і МОЗ України; відбудуться презентації проекту «Електронна лікарня», розробленого компаніями Softline, Microsoft, Cisco та Samsung, перший етап якої вже реалізовано в Київській міській клінічній лікарні № 12, та програми «МС-Мед» компанії «Медексперт». Тим, хто хоче відкрити власну клініку, доцільно прослухати доповідь В.Д. Зукіна, директора клініки «Надія», — «Клініка з нуля». Також у рамках конференції виступлять спеціалісти Школи охорони здоров'я Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Конференція за міжнародною участю «Застосування інноваційних технологій у діагностиці та виходжуванні новонароджених», організатори якої — авторизовані дистриб'ютори в Україні всесвітньо відомого виробника медичного обладнання для діагностики та лікування матерів та новонароджених General Electric Healthcare (США) — ПП «Парамед» та «Модем 1», неодмінно зацікавить фахівців, які надають перевагу новим методам у лікуванні.

Третя спеціалізована медична виставка-форум сучасного лікувального, діагностичного й лабораторного обладнання, інформаційних технологій у медицині, фармакологічних препаратів для акушерства, гінекології та педіатрії «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини 2008» відбудеться 4–6 березня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Організатор виставки — компанія «Євроіндекс». Виставка проходитиме за підтримки Міністерства охорони здоров'я, Академії медичних наук України, Медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Української асоціації фахівців з ультразвукової діагностики, Української асоціації «Комп'ютерна медицина».

Замовити безкоштовне запрошення, ознайомитися з повною програмою заходів, що супроводжують виставку, і отримати додаткову інформацію про виставку «Здорова нація: здоров'я жінки та дитини 2008» можна на сайті www.medic.euroindex.ua або за телефоном гарячої лінії: (044) 461-9121.



Вернуться к номеру