Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» №6 (691), 2019

Вернуться к номеру

Сучасна фармацiя: iсторiя, реалiї та перспективи розвитку

Авторы: Алла Анатоліївна Котвіцька

Версия для печати

Шановнi колеги!

Фармацевтичний сектор галузі охорони здоров’я сьогодні представлений потужним науковим і кадровим потенціалом, конкурентоспроможним виробництвом, розвиненою мережею аптечних закладів, професійним інформаційним полем, активними громадськими організаціями, контрольно-аналітичною службою, діяльність яких спрямована на розбудову та вдосконалення сучасної вітчизняної фармації, визнаної світом.
Фармація є однією з найважливіших складових системи охорони здоров’я, від якої залежить розвиток гармонійного суспільства та держави, досягнення галузі в цілому, збереження добробуту й здоров’я нації. Відданість благородній справі, фаховий досвід і глибокі знання фармацевтичних працівників відзначені й на державному рівні.
Указом Президента України в 1999 році започатковано професійне свято — День фармацевтичного працівника, 20-річний ювілей якого ми святкуватимемо у 2019 році. Це свято об’єднує тих, хто служить державі та людям. Суспільство покладає на нас особливо відповідальні завдання, чекає компетентності, ініціативи і творчого прагнення до справи. Кожен із нас на своєму робочому місці допомагає людям повсякденною працею.
Національний фармацевтичний університет протягом десятирічь є ініціатором та організатором проведення масштабних фармацевтичних форумів, зустрічей, конференцій міжнародного рівня. НФаУ став alma mater багатьох поколінь провізорів та фармацевтів й на сьогодні доводить, що є закладом вищої освіти фармацевтичного профілю, адже це єдиний в Україні фармацевтичний університет, має висококваліфікований кадровий потенціал та потужну матеріальну базу, завжди був і залишається осередком фармацевтичної освіти.
Тому сьогодні, готуючись до проведення урочистостей з нагоди нашого професійного свята — Дня фармацевтичного працівника України, запрошую всіх вас, шановні фармацевтичні працівники, долучитися до цієї святкової події. Будемо надзвичайно раді вітати вас на Харківщині, у славетному місті Харкові — фармацевтичній столиці нашої країни, що має наукову та навчальну бази, міцну виробничу базу, розвинуту аптечну мережу. Завдяки вашій кропіткій та відданій роботі ми багато чого досягли, але прагнемо вдосконалення й не зупиняємося на досягненнях. Розвиток усіх секторів фармацевтичної галузі України, впровадження високих стандартів якості, розкриття професійного потенціалу сприятиме покращенню якості надання наших професійних послуг.
Впевнена, що саме спільними зусиллями ми сприятимемо розвитку й розбудові фармацевтичного сектора та держави!
З повагою,
ректор Національного фармацевтичного
університету,
голова організаційного комітету
Алла Анатоліївна Котвіцька




Вернуться к номеру