Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал 3(25) 2009

Вернуться к номеру

Детектор падіння

Шановні колеги!

Дозвольте висловити свою подяку редакції «Міжнародного неврологічного журналу» за надану можливість звернутися до провідних спеціалістів у галузі неврології та терапії. Для лікарів і пацієнтів є гарна новина: в Україні розроблений і готовий для широкого застосування індивідуальний детектор падіння — новий портативний прилад дистанційного спостереження за станом людини, що миттєво фіксує факт падіння, пов’язаний із втратою свідомості.
Відомо, що зростання поширеності судинних захворювань обумовило збільшення частоти розвитку церебрального інсульту. Щорічно в Україні переносять інсульт понад 100 тис. людей, тобто кожні 6 хвилин у когось із наших співвітчизників уперше розвивається це захворювання. Інсульт посідає 3-тє місце у структурі загальної смертності населення та є основною причиною стійкої втрати працездатності. Близько 80 % хворих, які перенесли інсульт, мають обмежену працездатність у зв’язку зі збереженням порушень моторики. З кожним роком інсульт стає «молодшим», охоплюючи соціально активних людей працездатного віку. Хворий після інсульту потребує довготривалого періоду реабілітації із застосуванням дорогих лікарських препаратів. 
І є ще одна важлива проблема: залишаючись на самоті, пацієнт може втратити свідомість, впасти і довгий час не отримувати необхідної допомоги. Це стосується також людей, хворих на епілепсію, пацієнтів із гіпертонічними кризами, аритміями, цукровим діабетом тощо. Як забезпечити постійний моніторинг стану хворого, коли родичі на роботі або у відрядженні? 
Ми пропонуємо рішення! Спеціалісти Інституту високих технологій розробили, провели випробування й ініціювали виробництво персонального детектора падіння у випадках втрати свідомості, серцевого нападу, інсульту, травми. Факт падіння реєструється автоматично, і прилад надсилає СМС у call-центр. Оператор call-центру терміново зв’язується з абонентом, у разі потреби телефонує родичам і викликає швидку. Детектор падіння має спеціальний акустичний канал, що дозволяє оператору чути все, що говорить хвора людина. Цей канал надає можливість пацієнту розмовляти з оператором без застосування телефонного зв’язку. Крім того, якщо хворому стало зле і він не знепритомнів, у нього є можливість самостійно викликати оператора, натиснувши кнопку тривоги. Детектор падіння працює всюди, де є GSM-покриття.
В Україні нарешті з’явилася реальна можливість допомогти людині тоді, коли нікого немає поруч.
 

З повагою, генеральний директор 
Інституту високих технологій — Україна
професор В.О. Каневський

 


Список литературы

 


Вернуться к номеру